Vårridning

Vårbete

Nu har jag inte bloggat under hela vintern och våren. Denna vinter blev ovanligt isig, och vid de tillfällena som jag och Emelie hade bokat in för ridning, så gick det inte att rida pga av alla is. Däremot träffades jag och Emelie i stället för samtal med hästarna.

Vid ett samtal så fick vi en lektion som hette ”duga”. Över en timmes lektion från speciellt Willow, även lite från Belle-Amie, där hon gick igenom hela ryggraden och dess emotionella samband. Hon delade upp kotorna i olika segment, och hur man påverkas av olika händelser, tankar, stress, mm. Jag har suttit på många kurser och tagit in teoretisk information om vår fantastiska kropp. Men att få universell kunskap på det här sättet, från ett djur, ja, det går inte att beskriva. Tacksamheten är enorm!

Efteråt var jag helt mörbultad, för det påverkade varenda liten cell längs hela min ryggrad. Tänk att få världens träningsvärk efter denna dryga timme!

Det har sedan tagit lång tid att skriva ner all denna information. Det blev fem inspelningar på knappt en kvart var, men samtalet går så snabbt, så jag har fått lyssna om och om igen för att få ner allt rätt och riktigt.

Sedan har detta fått förankrat sig hos mig och min kollega/mentor, vilket detta är riktat till. Vi har fått jobba in detta på varandra för att sedan kunna börja praktisera det i våra behandlingar. Det jag kan förmedla här är att det finns tre mycket viktiga strukturer att ta hänsyn till under en behandling, och det är sacrum, atlas och C7. Men framförallt sacrum och dess tredje kota – S3.

I slutet av maj blev det äntligen dags för mig och Andrea att få rida på Bibbi och Smulan igen. Denna dag var en riktigt strålande varm dag. Alla lika förväntansfulla efter ett långt uppehåll. Emelie fick verkligen bekänna färg när hon ledde Bibbi och mig, för Bibbi hade gott om energi och Smulan fullkomligt älskade att få träffa Andrea igen, och ville gärna komma förbi oss. Bibbi tyckte vid ett tillfälle att nu låg Smulan alldeles för nära, men det gick bra. Andrea fick hålla in henne emellanåt. Men det var så härligt att se dem njuta där bakom oss, båda två.

Emelie noterade att energin runt mina kotor expanderade på ett helt annat sätt nu än tidigare. En rörlighet från alla håll som inte funnits förut. Hela njurområdet fick ett helt annat space. Så vår muntliga lektion, samt behandlingsintroduktion har gjort stor verkan längs ryggraden. Mitt bäcken har fortsatt att jobba efter vår ridtur, speciellt S-I lederna har jag känt av under minst ett par veckor efteråt.

Vi får se med spänning hur fortsättningen av detta följer. Vi väntar in och följer det hästarna ger oss. Det är viktigt att visa respekt för vad som ges till oss.