Om mig

Jag heter Mona-Lisa Bäckevik och är Auktoriserad KranioSakral Terapeut.

Jag har tidigare jobbat som kokerska i ca 20 år på ett servicehus i Tanumshede. Under de sista åren där utbildade jag mig till KranioSakral Terapeut på Bröderna Tranbergs institut i Göteborg, www.tranbergs.se

Jag har läst basmedicin/medicinsk vetenskap motsvarande 60 högskolepoäng. Jag har läst denna på Albas utbildning AB i Tranås. Jag tycker det är viktigt att förena alternativmedicin med skolmedicin för att få en så bred kunskap som möjligt.

Sedan februari –05 jobbar jag heltid som KranioSakral Terapeut. Jag är medlem i KranioSakrala Terapeutförbundet – KSTF. www.kstf.se Jag har tidigare varit aktiv i KSTFs styrelse både som sekreterare och ordförande. På KSTFs årsmöte 2017, blev jag nominerad och utsedd till Årets KranioSakral Terapeut 2016. Med motiveringen ”För att ha verkat för förbundet genom sitt djupa intresse i att sprida kunskap om den kraniosakrala behandlingsformen på hälsomässor samt flera andra event där KSTF gjorts synligt. Mona-Lisa är en av grundarna till den årliga KS-dagen där hon engagerar sig och andra medlemmar ur förbundet med hela sitt Universella Hjärta”.  Jag tilldelades ett diplom och en vacker blomsterbukett.

På kvinnodagen 2018 blev jag uppvaktad från Centerns kommunkrets i Tanum, som Årets Kvinnliga Företagare i Tanum. De kom med Diplom, blommor och tårta. Samt reportage i Strömstadstidningen och Bohusläningen. Motiveringen på diplomet: För att du är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla.

Under hösten 2009 startade Sahlgrenska i samarbete med Bröderna Tranberg en forskningsstudie på gravida och bäckenproblem. Det här är den första forskningen med KranioSakral behandling i Sverige och den skedde helt ideellt. Bröderna Tranberg  behandlade 120 patienter med 6 behandlingar vardera. Forskningsresultat finns att läsa på www.tranbergs.net Jag satt med i en disskussionsgrupp i ett tidigt skede hos Br Tranberg.