Det tredje medvetandet

Under oktober och framåt så var det dags att ta in den mentala kroppen i fokus, både under ridning och under behandling! Ett viktigt område fysiskt i samband med den mentala kroppen verkar vara från C 7/nedersta halskotan, och ner mellan Scapulae/skulderbladen. Innan jag påbörjade behandling så visade Bibbi att jag skulle söka upp min mentala kropp och jobba därifrån. Hon visade att detta kan trigga igång lite rädsla, så det är viktigt att hålla space när jag jobbar. Bibbi visade också att det kan vara så att ett nytt klientel nu är redo för att få hjälp med detta. Omedvetet. Det här öppnar upp och expanderar hela thorakalen/bröstkorgen, även upp i cervikalen/nacken.

Vid ett tillfälle i slutet av oktober fortsatte detta tema, men nu sa Bibbi att vi går in och jobbar med det tredje medvetandet, som sitter vid detta område mellan scapulae. Jag frågade om det tredje medvetandet är det samma som det kollektiva medvetandet. Men Bibbi svarar då att det tredje medvetandet ÄR det tredje medvetandet. Vi lät det vara så. Känslan är att detta medvetande ligger bortanför allt det vi tror vi förstår. Jag brukar koppla in mig till detta vid behandling när jag känner det behövs. Det går inte riktigt att beskriva denna känsla, men jag hamnar vid något som är mycket mycket djupt, och det brukar öppna upp mycket i bröstkorgen och hjärtat.

Vid en behandling så kom det så starkt att det tredje medvetandet är som ett frö, där vi har ursprunget till allt vårt medvetande. För de som ännu inte har börjat att öppnat upp något av sina medvetande, så ligger detta frö kvar. Men har man börjat öppna upp så ser jag det som en grodd, för att på de som är mycket öppna där ser jag det som ett grönt starkt vajande grässtrå, en blomma, ett träd. Jag tror att vi har olika symboler beroende på våra olika grundessenser. Även fast vi har samma ursprung, så har vi ändå olika essenser på något sätt.

Vi kom fram till en bergshälla där vi kände av starka energier. Här ville hästarna stå och ladda. Bibbi som tidigare inte velat/kunnat gå på berg pga sina besvär med lederna, gick nu utan problem på berget. Vi stod nog där i 10 minuter och bara tog in den underbara energin som fanns där. Det som var lite lustigt också var att det i berget var formationer som av stora hovar.

En lördagmorgon när vi skulle träffas var inget sig likt. På fredag kväll hade Paris drabbats av terrorism. Men jag hade också fått ett mail från Emelie där hon mailat ut till alla höfaddrar. Pyret hade dött igår. Pyret, den från början folkilskna lilla ponnyn som följt Emelie sen hon gick på ridskolan. Hon var också den häst som fick Emelie att starta sin verksamhet på Friskeröd. När Pyret blev sjuk och skulle avlivas, så köpte Emelies mormor henne. När de fick hjälp av en veterinär från Nya Zeeland, med en specialinriktning på alternativmedicinsk behandling av hästar med kroniska luftvägsbesvär, så kände Emelie vad det var hon skulle jobba med. Pyret blev 35 år gammal och var fullständigt färdig med detta liv.

När grunden i något faller bort så bildas nya grupperingar. Denna morgon så var det just så att hästflocken var i en omgruppering. Lugnt och stilla men ändå mycket flöde.

Vi som var med och red denna förmiddag, både hästar och människor, var alla påverkade av denna omgruppering. Mycket av de tidigare energispiralerna blev nu ännu tydligare. När vi kom tillbaka till hagen så satt jag kvar på Bibbi i stund och lät allt bara lägga sig till rätta för oss båda. Lugnt och stilla.

När jag vid ett senare tillfälle var hos min KranioSakral Terapeut Annki och fick behandling och berättade om mina upplevelser, och att dessa ska spridas, så sa hon att jag borde börja blogga om detta. Blogga…jag? Hur gör man då? Jag nämnde detta för Emelie, för jag vill ha hennes godkännande först. Inte heller hon visste hur man gick till väga för att börja blogga. Jag frågade min dotter. Men hon visste bara hur det fungerade med ungdomsbloggar, och det kunde jag ju inte ha. Dessa tankar fick ligga och gro som ett vibrerande frö, och en dag så kom jag att tänka på min hemsida. Kanske kan man ha en blogg i samband med den? Jag kontaktade Mattias som gjort min hemsida, sen gick det några dagar och i februari var det klart för att börja skriva.

Denna dag som jag lägger ut denna text har vi åter drabbats av terrorism i Bryssel. Jag känner att dessa människor har bara sitt frö i det tredje medvetandet. Långt i från en öppning. Vi behöver skicka ljus och kärlek från våra hjärtan till alla våra tredje medvetande, till de människor vi möter, behandlar i vårt yrke, även till de vi inte känner, hela vår mänsklighet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Att bara tänka denna tanke gör mycket, tro det eller ej. Låt fröet börja växa i oss alla, till något riktigt vackert och kärleksfullt.